One Way Center valmistuu vauhdilla

One Way osti vuoden alussa Hauhon kunnantalon ja ryhtyi kunnostamaan siitä uutta kotimaan työkeskusta. Remontit jatkuvat vielä vuoden loppuun asti, ja One Way Centerin avajaisia on tarkoitus viettää lauantaina 5.2.22 Hauhon kirkossa.

Rakennustyöt ovat edenneet ripeästi. Muutamat alihankintatyöt valmistuvat vasta vuodenvaihteen tienoilla, ja siitä johtuen työmaan lopputarkastus siirtynee ensi vuoden alkuun. Kun lupa käyttöönottoon on myönnetty, voidaan toiminta aloittaa täydellä teholla.

Syyskuussa saatiin rakennusluvat raskaimmillekin rakennushankkeille, ja aloitettiin arkistoholvin seinien puhkaiseminen, uusien viemäriputkien ja vesijohtojen asennus sekä sprinklerijärjestelmän valmistelutyöt. Kun sähköasennuksetkin etenevät aikataulussaan, alkaa Hauholla näyttää jo melko valmiilta ennen joulua.

Toisen kerroksen kokoontumistilat saatiin valmiiksi jo kesän aikana. Alakerran kahvila vaati arkistoholvin betoniseinien osittaisen purkamisen, ja salista tuli kohtuullisen suuri kokoontumistila, jota käytetään myös keskuksen ”olohuoneena”.

Vapaaehtoistyö on karsinut kustannuksia noin 200 000 euroa ja mahdollistanut tämän hankkeen kohtuullisilla kuluilla. Moninaiset lahjoitukset sekä vapaaehtoistyön että materiaalien muodossa ovat auttaneet pitkälle. Syyskuussa saatu lopullinen arvio sprinklerijärjestelmän ja ilmastoinnin kustannuksista on kuitenkin muodostunut haasteeksi, johon pyydämme esirukousta. Suuret kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille hankkeeseen osallistuneille.

Avajaisjuhla järjestetään Hauhon kirkossa, koska kaikki vieraat eivät mahtuisi Centeriin juhlimaan. Hauhon kirkkoherra on ottanut meidät hyvin myönteisesti vastaan, ja iloitsemme jo etukäteen kaikesta yhteistyöstä, jota voimme paikkakunnalla tehdä. Avajaisten jälkeen on mahdollisuus tulla tutustumaan itse keskukseen ja pysähtyä sinne myös kahville.

Lue lisää One Way Centerin rakennushankkeesta ja keskuksen tulevista toiminnoista Raportti-lehdestä.

Teksti Tapani Suonto, kuva Seppo Saarinen