Uusia työmuotoja Malawissa

Mervi Itälinna palasi Malawiin uudelle työkaudelle lokakuun alussa. Tarkoituksena on kohdata työn piirissä olleita ihmisiä, kuulostella kuulumisia ja miettiä miten työtä voisi kehittää edelleen. Lasten, entisten työntekijöiden, vanhusten ja vammaisten, seurakuntalaisten sekä hiv-tukiryhmäläisten tapaaminen tulee olemaan tärkeässä osassa näiden kuukausien aikana.

– Tarkoitukseni on olla Malawissa muutama kuukausi. Yksi tehtävistäni on tavata nuoria, joita One Way on kummien tuella kouluttanut. Ilolla ja rukouksin odotamme, mitä uutta voi alkaa. Olemme myös perustamassa pienimuotoista metallityöpajaa, jonne kolme orpokodilla aiemmin asunutta tyttöä on tulossa oppiin. Tarkoitus on, että nämä itse apua saaneet auttaisivat myöhemmin jollakin tavalla myös muita.

Vaikka Malawin köyhällä maaseudulla ei voi sivuuttaa konkreettista auttamistyötä, seurakuntatyö on One Wayn tärkein ja suurin työmuoto sielläkin. Vierailut seurakunnissa ja terveiset Suomesta rohkaisevat. Pastorikoulutus jatkuu, ja marraskuussa noin 60 One Way -seurakunnan pastorit kokoontuvat jälleen Sanan ja yhteyden äärelle Malawista ja Mosambikista. Lokakuussa seurakuntien naiset kohtasivat jo toisensa naisten omilla päivillä. Ohjelmassa oli opetusta, yhteyttä ja elämän asioiden jakamista.

Lue lisää Mervin lähtötunnelmista ja hänen haastattelunsa Raportti-lehdestä.