Rukousvastauksena matka Malawiin

Kun Kirsi Vahe kuuli keväällä 2022, että Malawiin tehdään vuosien tauon jälkeen tiimimatka, hän ilahtui ja oli heti valmis lähtemään mukaan. Kirsi oli ollut Malawissa aiemmin, ja sinne jäi paljon rakkaita ihmisiä.

– Vuosien aikana sain kuulla kuulumisia Malawista, ja pieni toivon siemen oli sydämessäni, että vielä joskus pääsisin sinne. Nyt toive toteutui, ja saimme vihdoin nähdä rakkaat ystävämme Mervin ja Moseksen. Ilo oli valtava – rukoukseeni on vastattu.

Likhulan kylälle matkalaisia Suomesta oli odotettu ja vastassa oli suuri joukko iloitsevia ja laulavia ihmisiä.

– He kulkivat automme edellä ja vieressä laulaen ja riemuiten. Oli meillä saattaja myös virkavallan puolesta, mikä tuntui vähän hassultakin, mutta hän suoritti tehtävänsä mallikkaasti, kertoo Kirsi.

Vierailun ajaksi oli järjestetty muutamia tilaisuuksia, mm. naistenpäivät. Jo ensimmäisenä iltana oli iltatilaisuus, jossa malawilaiseen tapaan ylistettiin Jumalaa tanssin ja laulujen raikuessa.

– Meillä oli pieniä todistuspuheenvuoroja ja Tiina Sinkkonen piti opetuspuheen. Naiset kuuntelivat tarkasti kaikkia opetuksia ja silminnähden nauttivat yhdessäolosta ja näistä päivistä. Heille on tärkeä saada tavata muita uskonsisaria ja rukoilla ja ylistää yhdessä. On myös tärkeää, että heille tarjotaan raamatunopetusta, että he voisivat kasvaa ja vahvistua uskossaan.

Heti naistenpäivien jälkeen oli vuorossa pastorien tapaaminen. Siinäkin ensimmäinen tilaisuus oli ylistyspainotteinen.

– Siellä pastorit tanssivat ja lauloivat Herralle ja Jumalan Henki oli voimallisesti läsnä! Näistä miehistä huokui rakkaus Jeesusta kohtaan ja he todella näyttivät sen.

Jokaiseen matkaan kuuluvat myös vastoinkäymiset. Suomalaisten ryhmä sairastui vatsatautiin, joka vei olon tosi heikoksi.

– Suureksi iloksemme aamukokouksen päätyttyä kaikki pastorit tulivat talomme luokse ja lauloivat ja rukoilivat puolestamme. Se hetki oli niin murtava. Jumalan huolenpito ja läsnäolo tuli ihan konkreettisesti siihen hetkeen ja ymmärsin, että Hän pitää meistä huolen ja parantaa meidät. Toivuimme vatsataudista vuorokaudessa, kertoo Kirsi.

Mitä muuta matkalla tapahtui, kun matkalaiset vuosien jälkeen tapasivat ystäviä ja Kirsin kummitytön? Lue Kirsi Vahen artikkeli kokonaisuudessaan Raportti-lehdestä.

Teksti ja kuva: Kirsi Vahe